FAQ om vores kød, gårde, økologi og gårdslagtning

 
 
 
  • Vi er den eneste landsdækkende leverandør af gårdslagtet, økologisk, dansk kød i stor skala, og alt kød kommer fra bønder, der prioriterer fx naturpleje og biodiversitet.

  • På nuværende tidspunkt sælger vi kun til restauranter, kantiner og hoteller, men det kan hurtigt ændre sig. Skriv dig op til vores nyhedsbrev eller følg os på Facebook, Instagram eller LinkedIn, hvis du vil være den første til at vide, når der kommer nyt fra os.

  • ”Spis, min gris, i morgen skal du slagtes” er et gammelt dansk ordsprog, der som en spøg opfordrer børn til at spise op, så de kan blive store og stærke.

  • SMG vægter kødkvalitet lige så højt som dyrevelfærd og etik. Kød fra Spis min gris har ‘levet for at leve, ikke for at dø’, og dyrene får lov at indtage deres naturlige rolle og bidrage positivt til naturen, fx ved at græsse og sikre biodiversitet ved sædskifte m.m. Spis min gris har både kvæg, gris og fjerkræ. Vores oksekød kommer kun fra producenter med malkekøer eller krydsningsafkom efter malkekøer, som har et markant lavere klimaaftryk end decideret kødkvæg, ligesom Spis min gris udelukkende samarbejder med klimabevidste landmænd.

  • Spis min gris begyndte som nogle af de første i Danmark konsekvent at indføre 'gårdslagtning' af vores dyr i 2012.

    Det betyder, at kreaturer og grise synes af en embedsdyrlæge, inden de slagtes af en autoriseret slagter på den gård, som dyrene har levet på.

    Selve slagtningen sker under trygge rammer, så dyrene først og fremmest ikke skal udsættes for dyretransport, og så kødet ikke udsættes for de stresshormoner, som dyretransporter medfører.

    Læs mere om definitionen på gårdslagtning og Fødevarestyrelsens regler for gårdslagtning her

  • Ja! Vores kød er 100 % økologisk og 100 % dansk. Derudover anvendes flest mulige dyr til naturpleje, og alle vores dyr slagtes på den gård, hvor de er vokset op. Ingen madspild, og økologien som laveste fællesnævner.

  • Spis min gris får kød fra 20 udvalgte økologiske, danske landbrug og leverer både kvæg, gris og fjerkræ.

  • Alt vores kød håndteres efter bedste håndværksmæssige forskrifter fra slutfedning, gårdslagtning, skånsom nedkøling til nedkøling, ophængning, modning og forarbejdning.

  • Nej, vi leverer både økologisk, dansk oksekød og økologisk, dansk grisekød.