Dalsgaard & Barsøe

Ved Nikolaj Dalsgaard og Andreas Barsøe

Leverandør til Spis min gris siden 2018


Ambitiøs biodynamisk bedrift 

Venneparret Nikolaj og Andreas driver sammen det biodynamiske landbrug Dalsgaard & Barsøe, som har økologiske kyllinger på Skyttegaarden og biodynamiske stude på Eliselund i Sønderjylland, hvor de også dyrker en lang række biodynamiske afgrøder. 

På Eliselund går Dalsgaard & Barsøes ca. 250 biodynamiske stude, og de spiller en afgørende rolle, når det kommer til Nikolaj og Andreas’ biodynamiske afgrøder som havre og spelt. 

Studene sikrer humus og frugtbarhed

Dalgaard & Barsøe drives efter den biodynamiske kredsløbstankegang, hvor samspillet mellem dyr, jord og planter er helt centralt. Fx at jorden som led i arbejdet med jordfrugtbarhed tilføres forskellige kompostpræparater. Her er studenes gødning afgørende, for den er med til at pleje og opbygge jordens humusindhold og frugtbarhed.

De biodynamiske stude - holsteinkvæg krydset med kødkvæg - får lov at gå længe på markerne omkring Eliselund, hvor de vokser sig så store som muligt. Mindst 2 et halvt år, før dyrene slagtes hjemme på gården, inden kødet opskæres hos Spis min gris og lander på nogle af landets bedste restauranter.

Populære biodynamiske afgrøder

Det biodynamiske korn fx havre og spelt fra markerne sælges til bageriet Aurion i Hjørring, der er specialiseret i biodynamiske og økologiske råvarer. Og der er rift om det økologiske og biodynamiske mel fra studenes områder. 

Flotte økologiske kyllinger

Nikolaj og Andreas holder også økologiske Hubbard-kyllinger, som vokser op i de bedst mulige rammer og lever op til 100 dage. Kyllingerne er daggamle, når de ankommer, og spiser og drikker første gang nede ved Nikolaj og Andreas, som har varmet stalden op til 36 grader, som svarer til temperaturen under hønemors bryst. Her får kyllingerne økologisk foder bl.a. af Dalsgaard & Barsøes eget korn. 

Øko-kyllinger lever af nedfaldsfrugt

Kyllingerne vokser sig store i en stald, hvor varmen gradvist sænkes til 20+ grader og på veranda og i hønsegården, hvor der er sjove legesager. Gården er plantet til med frugttræer og popler - bl.a. æbler, blommer og pærer - og det er som Andreas Barsøe siger “en skidegod kombination, for hønsene elsker nedfaldsfrugt”.

Første efter 74-100 dage indfanges hønsene skånsomt med hænderne, inden de slagtes på gårdens mobile slagteri af Nikolaj, Andreas og deres hjælpere.

Om Dalsgaard & Barsøe

Nikolaj Dalsgaard bor på Skyttegården med sin kone Elise, datteren Agnes og sønnen Eskild.

Andreas Barsøe bor på Diddesminde med sin kæreste Louise og sønnen Theo.

Gårdnavne
Skyttegaarden, Eliselund, Diddesminde og Juhlsminde

Adresse
Kabdrupvej 49
6100 Haderslev

Dyr
Stude og økokyllinger med eget gårdslagteri

CHR nr.
51391

Hektar og forpagtninger
480 ha

Antal dyr
125.000 økologiske kyllinger
250 biodynamiske stude

Dyrenes arbejde
Studene har en central rolle i det biodynamiske landbrug, hvor de er med til at pleje og opbygge jordens humusindhold og frugtbarhed. 

 
 

Links:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063597010615

https://www.instagram.com/dalsgaardbarsoe/