Kød fra landmænd, der tager ansvar
Spis min gris er den eneste større leverandør af lokalslagtet, økologisk, dansk kød. Vi samarbejder med de dygtigste økologiske og biodynamiske danske bønder og landmænd, der ligesom os vil være sikre på, at dyrene har et værdigt og meningsfuldt liv, indtil de slagtes.
Naturen har brug for dyr – både køer og grise
De dyr, som Spis min gris’ kød kommer fra, er ikke bare blevet opbevaret og fedet op, men har levet et meningsfuldt liv og bidraget med naturpleje og til biodiversitet, som er med til, at vores økosystemer hænger sammen.
Alle Spis min gris’ dyr slagtes lokalt og håndteres efter de bedste håndværksmæssige forskrifter, fra selve slagtningen på gården, til afblødning, afkøling og modning.
Når du får kød fra Spis min gris, kan du være sikker på, at du får økologisk, dansk kød i bedste kvalitet, at vi har gjort vores ypperste for at sikre dyrevelfærd og slagtehåndværk, og at dyrene bidrager positivt til naturpleje og i sidste ende klimaet.
Hvad betyder ‘slagtet lokalt’?
Spis min gris begyndte som nogle af de første i Danmark konsekvent at indføre 'gårdslagtning' af vores dyr i 2012.
Det betyder, at kreaturer og grise synes af en embedsdyrlæge, inden de slagtes af en autoriseret slagter på den gård, som dyrene har levet på. Selve slagtningen sker under trygge rammer, så dyrene først og fremmest ikke skal udsættes for dyretransport, og så kødet ikke udsættes for de stresshormoner, som dyretransporter medfører.
Læs mere om definitionen på gårdslagtning og Fødevarestyrelsens regler for gårdslagtning her.