Ravnbækgaard

Ved Ved Michael Lauridsen

Leverandør til Spis min gris siden 2019


Michael passer sit kvæg fra fødsel til slagtning

På Ravnbækgaard er køernes primære formål faktisk ikke at blive til øko-kød; det er derimod at give mælk. Men på Ravnbækgaard er det afgørende at følge dyrene hele livet, for som Michael siger: ”Han ved, at dyrene har det så godt, som overhovedet muligt på Ravnbækgaard”. 

Derfor har Michael samarbejdet med Spis min gris siden 2019 og fået gårdslagtet malkekvæget efter ca. 6-7 år, når dyrene har givet alt den mælk, de kan, og har levet godt og længe. På den måde får dyrene lov til at give så meget værdi som muligt, og til slut bliver kødet så solgt til virksomheder, kantiner og restauranter, som sætter pris på, at dyrene har levet langt og godt.

Dyrene går ude på skovlandbrug

Dyrene går så meget ude, som muligt. Fra starten af april til november på områder, som er indrettet, så dyrene kan leve naturligt og passe sig selv. Omgivelserne er såkaldt ”skovlandbrug”, da der på alle jorde er både læhegn og træer. På den måde kan dyrene finde læ for regn og sol og selv ordne deres hudpleje ved at gnubbe sig op ad træer og lignende.

Græsfodret krydset malkekvæg

Næsten al føden finder kvæget selv, cirka 80% af deres indtag er græs, og resten er korn, hø og halmballer. Ligesom dyrene afgræsser lavere arealer, hvor man ikke kan have foderproduktion. Kvæget er en blanding af Holsteiner-kvæg, rød dansk malkekvæg og svensk rød malkekvæg (og krydsninger af de to sidste), for sådan får Michael det kvæg, som både kan levere meget mælk og give godt kød. 

Om Ravnbækgaard

Michael Lauridsen overtog Ravnbækgaard i 2013. Gården ligger i Ovtrup nord for Varde, og her bor Micheal sammen med hustruen Marie og sønnen Topper. 

Gårdnavn
Ravnbækgaard

Adresse
Bækhusevej 45
6855 Ovtrup

Dyr
Malkekvæg, bl.a. dansk Holstein og rødt dansk malkekvæg samt svensk rød malkekvæg (de to sidstnævnte krydser han)

CHR nr.
45710

Hektar og forpagtninger
400 hektar jord

Antal grise
350 voksne køer i mælkeproduktion (+ 300 kalve og kvier)

Dyrenes arbejde
Kvægets primære arbejde er give økologisk mælk, men de afgræsser også lavere områder, der ikke kan dyrkes.