Salsbjerggaard
Ved Søren Madsen
Leverandør til Spis min gris siden 2022
Spis min gris får økologisk oksekød fra Salsbjerggaard på Sydsjælland, som er kendt for deres førsteklasses kødproduktion. Gårdens høje standard for dyrevelfærd og tilgang til bæredygtighed skaber kød af høj kvalitet, som både efterspørges på lokale og internationale markeder.
Moderne bæredygtighed
Salsbjerggaard kombinerer traditionelle værdier og moderne innovation, og har investeret i moderne faciliteter og teknologi for at måle og minimere miljøpåvirkning og CO2-udledning og samtidig sikre, at dyrene har et trygt og sundt liv. Dette inkluderer fx rummelige stalde, økologisk foder og streng overholdelse af regler og standarder.
Sociale dyr
Dyrene på Salsbjerggaard er ude så ofte, vejret tillader det. Det giver dem mulighed for at udforske, græsse og bevæge sig frit, hvilket er vigtigt for deres trivsel, ligesom adgang til frisk luft og naturligt lys er grundlæggende for dyrenes velbefindende.
Dyr er sociale væsener, og på Salsbjerggaard arbejder Søren og resten af holdet på at sikre, at dyrene har mulighed for socialt samvær med deres artsfæller. Det gør de bl.a. gennem indretningen af staldene, hvor dyrene kan interagere med hinanden, og ved at skabe lege- og beskæftigelsesmuligheder, der giver dyrene mental stimulering.
Dyrene på Salsbjerggaard bidrager til at fremme biodiversiteten på ejendommen. Det græssende kvæg hjælper med at opretholde åbne landskaber og bevare særlige plantearter og levesteder, der er vigtige for insekter og fugle.
Dyrene spiller desuden en rolle i naturplejen på ejendommen, hvor de hjælper med at kontrollere uønsket vegetation og forhindre, at områder bliver overgroet.
Bæredygtighed og miljøhensyn
Salsbjerggaard vægter også bæredygtighed højt i selve driften. Det omfatter fx håndtering af affald, minimal brug af kemikalier og bevaring af det omkringliggende miljø. På gården vægtes både dyrenes trivsel og naturen omkring den højt.
Derfor er Salsbjerggaard også mere end bare en gård; den er en vigtig del af det lokale samfund. Gården åbner ofte dørene for skolebesøg og guidede ture, som giver folk mulighed for at lære om landbrugsprocessen og forstå vigtigheden af bæredygtighed og dyrevelfærd.
Om Salsbjerggaard
Salsbjerggaards historie dateres tilbage til det 17. århundrede. Sørens far overtog ejendommen i 1967, og havde 60 malkekøer. Gården blev overtaget af Søren Madsen i 2005 og har bevaret sine traditionelle rødder, samtidig med at gården er blevet moderniseret og i dag imødekommer nutidens krav. Søren driver en malkebesætning på 900 køer samt en slagtekvægsbesætning på 200 kvæg.
Gårdnavn
Salsbjerggaard
Adresse
Togårdsvej 17
4750 Lundby
Dyr
900 malkekøer og 200 slagtedyr
CHR nr.
14 707
Hektar og forpagtninger
800 hektar til afgrøder samt 210 hektar til afgræsning
Antal øko-køer:
900 malkekøer og 200 slagtedyr
Dyrenes arbejde
Dyrene på Salsbjerggaard bidrager til at fremme biodiversitet. Det græssende kvæg hjælper med at opretholde åbne landskaber og bevare særlige plantearter og levesteder for insekter og fugle. Dyrene spiller desuden en rolle i naturplejen på ejendommen.